donderdag 9 november 2017

Eerste bronzen monsterkaarten uitgereikt!


Het beloningsysteem van 5A vindt zijn oorsprong in mijn eigen lagere schooltijd. In elke klas van de toenmalige gemeentelijke jongensschool had de meester (juffen waren er niet) zijn eigen erekaarten.

Sparen voor die kaart gebeurde bij elke leerkracht op een andere manier. Bij de ene kreeg je goede punten, bij de andere waren dat kaartjes met een bloempje op ('bloemtjes' noemden wij die kaartjes) en bij de meester van het zesde hing aan de klasdeur een blad met de namen van alle klasgenootjes. Telkens als je iets goeds deed, kreeg je een streepje bij achter je naam. Had je genoeg streepjes, dan kreeg je een ere-kaart.

            
Het verkrijgen van goede punten was vaak verbonden aan het hebben van veel punten voor een bepaalde taak. Bij ons in de monsterklas is dit niet zo. Je krijgt loon naarmate je goeie daden stelt, bv. als je iemand troost die op de speelplaats is gevallen of als je de naam van de school verdedigt op externe activiteiten zoals de scholenveldloop. Bij speciale gelegenheden zijn de monsterkeutels, want zo heten mijn 'bloemtjes', een fijn cadeautje dat gretig in ontvangst wordt genomen.

Sparen is dus de boodschap! Heb je er tien verzameld dan kun je die inruilen voor een bronzen monsterkaart! Dat is wat Viktor, Axelle en Femke als eersten voor elkaar kregen! Proficiat aan deze 3 leerlingen. Zij hebben hun monsterkaart dubbel en dik verdiend!

En nu op naar zilver en goud maar pas op: de meester kan ook 'keuteltjes' terugvragen!

Veel spaarplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten